12 juni 2017
19:00

Korsnäs IF FK

Referat: Bullermyrens IK - Korsnäs IF FK

Back-to-back möte med Korsnäs och denna gång var det vi som saknade några spelare på grund av avslutningsmiddagar med årskurs 9 på ett par Borlänge-skolor. Till råga på allt verkade Borlänge kommun ligga på latsidan och höskörden såg ut att närma sig på Skvalet där gräset i norra straffområdet nådde tvåsiffrigt i antal centimeter. Lika för båda lagen kan man tycka, men lika dåligt om man vill ägna sig åt att spela fotboll.

Nåväl, matchplanen var som vanligt nuförtiden, att ligga rätt i positionerna utan boll och ha tålamod och våga spela när vi äger bollen. Vi började matchen lite trevande, men var bra med i försvarsarbetet. Korsnäs skapa ett par farliga lägen, främst genom snabbhet i sina anfall och det farligaste läget lyckades Linus med tur och skicklighet styra av till en hörna när Korsnäs kom två mot en i straffområdet.

Vi gjorde några byten i mitten av halvleken då Mohammed, Mostafa och debuterande Abdi kom in och vi fick mer anfallsspel på offensiv planhalva i och med det. Abdi hade halvlekens bästa chans då han vek in från vänster i straffområdet, men tyvärr gick skottet ganska mitt på målvakten som kunde rädda.

0-0 i paus och vi var nöjda med hur matchen hade utvecklat sig förutom att vi borde ha gjort mål på någon av våra chanser. Med en positiv känsla gick vi ut till andra halvlek.

Efter lite mer än 5 minuter kom målet som satte tonen för resten av matchen. Abdalla, som dittills hade gjort ett bra och nästan felfritt jobb som vänsterback tappade bollen i en dribbling på mittlinjen och Korsnäs ställde om snabbt. Ett lågt inspel från högerkanten och lite dålig beslutsamhet och markering inne i straffområdet gav en Korsnässpelare läget som har fövaltade väl och placerade bollen in i målet förbi Hosein.

Vi blev nu allt som oftast för plottriga i vårt spel och tog lite för lång tid på oss med att leverera passningar, vilket gav Korsnäs möjlighet att ligga på rätt sida och styra av våra anfallsförsök. I ett försök att kvittera trycker vi på med 8 man kring straffområdet, men lyckas ändå inte få till ett avslut och få "död" på anfallet. Korsnäs får tag i bollen och ställer om snabbt i ett två mot två läge. Simon är på väg att bli frånsprungen och då stöter Linus till för att hjälpa. Det ser Korsnässpelaren som serverar en perfekt passning till andra kanten där hans anfallskompis får ett friläge med Hosein och placerar in 0-2. Inte rättvist alls, men logiskt eftersom vi i den här matchen verkar sakna förmågan att sätta bollen i mål.

Vi gör några byten och fortsätter att trycka på framåt. Korsnäs kommer i enstaka, lite snabbare attacker och i en sådan kommer Linus in lite fel vid vår kortlinje och domaren känner ingen tvekan utan blåser straff. Hosein, som räddade senaste straffen vi fick mot oss går även denna gång åt rätt håll och är ytterst nära att rädda bollen, men den går ändå in i målet till höger om honom.

Vi jobbar på och ska ha stort beröm för att vi inte ger upp. Vi skapar totalt sett under matchen säkert 5 klara lägen som vi borde göra mål på, men det vill sig inte. Mohammed har tre bra lägen och Mumtaz ett i den andra halvleken, men skotten gick utanför och Mohammeds nick räddades av Korsnäs målvakt nere vid stolproten. Hade gräset varit en decimeter lägre i det straffområde vi anföll mot i den andra halvleken så hade vi säkert kommit till fler lägen, men nu fastnade bollen och vi kom inte till skott eller kunde lägga passningen som vi ville.

Totalt sett inte ett rättvist resultat, men spelmässigt en jämn match och en godkänd prestation av oss om man bortser från oförmågan att göra mål. Korsnäs var effektivare än oss i den här matchen och vi får jobba vidare för att bli bättre på den saken. Individuellt var Joels passningsspel kul att se och om fler släpper bollen på ett och två tillslag på samma vis kommer vi att få ett mycket bättre och snabbare spel. Linus och Simon var stabila som mittbackar i frånvaro av Lukas och Kim och Abdalla gjorde det bra som vänsterback i den första halvleken. Mahdi tar för sig mer och mer på innermittfältet och kompletterar Mohammed bra nu när han inte har orken för en hel match.